İMO: 10 EKİM KATLİAMINDA HAYATINI KAYBEDENLERİ SAYGIYLA ANIYORUZ

11.10.2024

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası 10 Ekim Katliamının yıldönümü dolayısıyla 10 Ekim 2024 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

İnsanlığın en haklı ve masum talebi olan barışı haykırmak için ülkenin dört bir yanından gelip Ankara’da buluşan on binlerin arasında düzenlenen vahşi bombalı saldırının üzerinden 9 yıl geçti. Ortadoğu’yu kana bulayan barbar zihniyetin 10 Ekim 2015’te Ankara Garı önünde düzenlediği bu saldırıda 103 canımız hayatını kaybetti, yüzlercesi de yaralandı.

Bugün başta Ortadoğu olmak üzere tüm dünyada yükselen savaş çığlıklarının gölgesinde, 10 Ekim’de yitirdiklerimizi saygı ve özlemle anıyor, onların anısı huzurunda barışı, demokrasiyi ve özgürlükleri savunmaya ısrarla devam edeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası