KESK ESKİŞEHİR ŞUBELER PLATFORMU’NDAN TMMOB’YE DESTEK ZİYARETİ

09.02.2015

KESK Eskişehir Şubeler Platformu, torba yasaya karşı TMMOB ile dayanışmalarını ifade etmek amacıyla 7 Şubat 2015 Cumartesi günü TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu'nu ziyaret etti.

KESK Eskişehir Şubeler Platformu dönem sözcüsü Yalçın Mutlu, hükümetin TMMOB Yasası’nda yapmak istediği değişikliğe karşı TMMOB’nin yanında olduklarını açıkladı.

Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi’nde yapılan ziyarette, toplumsal alanı tepeden tırnağa kendi istediği kalıba sokmaya çalışan siyasi iktidarın, bu doğrultudaki müdahalelerine bir yenisini eklemeye hazırlandığına dikkat çeken Yalçın Mutlu, “TBMM’ye sunulmaya hazırlanan yeni bir torba yasayla, yıllardır her alanda mücadele veren Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) örgütlülüğüne büyük bir darbe vurulmak isteniyor. Bizler; bu torba yasa vasıtasıyla TMMOB Yasası’na yapılmak istenen müdahaleye karşı olduğumuzu açıklamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.