KESK ÜYESİ KAMU EMEKÇİLERİYLE BERABER ÇALIŞMA BAKANLIĞI ÖNÜNDEYDİK

01.08.2017

3 milyon kamu emekçisinin 2018 ve 2019 yıllarındaki maaş artışları ve diğer özlük haklarına ilişkin Toplu Sözleşme Sürecinin ilk gününde, KESK üye ve yöneticileri ile birlikte, Milli Kütüphane'den Çalışma Bakanlığı'na kadar yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirildi.

KESK'e bağlı sendikaların merkez ve şube yürütme kurulu üyelerinin bulunduğu basın açıklamasında Devlet Personel Başkanlığının KHK ile ihraç edilen KESK Eşbaşkanlarının TİS toplantılarına alınmaması yönündeki yazısı eleştirildi. OHAL'in derhal kaldırılarak, KHK'lar ile hukuksuz biçimde işlerinden atılan kamu emekçilerinin görevlerine geri dönmesi talebinin vurgulandığı açıklamada, KESK'in kamu emekçilerinin maaş ve özlük haklarına ilişkin talepleri de dile getirildi.

Çok sayıda emek ve meslek odası yöneticisi ile milletvekillerinin de destek verdiği açıklamada TMMOB adına Genel Sekretermiz Dersim GÜL de bir konuşma yaptı. Gül konuşmasında, Çalışma Bakanlığı'nın KESK Eşbaşkanlarını TİS masasında olmalarına engel olmasını eleştirerek, 3 milyon kamu emekçisinin gerçek temsilcisinin yandaş konfederasyonlar değil, KESK olduğunu dile getirdi. TMMOB'ye bağlı odalara üye 100 binin üzerinde kamu emekçisi mühendis, mimar ve şehir plancısının da bulunduğunu hatırlatan Gül, TMMOB olarak KESK'in taleplerinin arkasında olduğumuz vurguladı.