MADENMO: PARA HIRSI İLE EL KADAR BEBEKLERİ ÖLDÜREN, SAVCIYI MAKAMINDA TEHDİT EDEN KATİLLERİ VE TÜM SORUMLULARI LANETLİYORUZ

22.10.2024

TMMOB Maden Mühendisleri Odası 22 Ekim 2024 tarihinde "Para Hırsı İle El Kadar Bebekleri Öldüren, Savcıyı Makamında Tehdit Eden Katilleri ve Tüm Sorumluları Lanetliyoruz" başlıklı bir basın açıklaması yaptı.

Ülkemizde 1980’li yıllarda uygulanmaya başlayan neo liberal politikalar nedeniyle eğitim ve sağlık kuruluşları ticarethanelere dönüştürüldü. Yoksul halk kesimleri eğitim ve sağlık hakkından yoksun bırakıldı.

Sağlıkta dönüşüm adı altında halkımıza dayatılan sistem çürümüşlüğün göstergesidir. Hastanelerin yoğun bakım ünitelerinin, ameliyathanelerinin ve bazı polikliniklerinin kiraya verilmek suretiyle taşeronlaştırılması, katliam aşamasına gelen ölümlerin ve SGK soygununun örneklerinden sadece bir tanesidir.

Ölümlerden ve tehditten sorumlu olanlar derhal yargı önüne çıkarılarak en ağır şekilde cezalandırılmalı, siyasi ve idari sorumlular derhal istifa etmelidir.

TMMOB ve bağlı Odaları, kamusal kuruluşların peşkeş çekilmesine ve halkımıza yoksulluktan başka bir şey getirmeyen özelleştirmelere sürekli olarak karşı çıkmış ve çıkmaya da devam edecektir.

Saygılarımızla;

TMMOB Maden Mühendisleri Odası