MERSİN’DE NÜKLEER KARŞITI MİTİNG

16.02.2015

Mersin’de Nükleer Santral Karşıtı Platform’un çağrısıyla  “Anne Oyuncağımı Aldın mı?” mitinginde bir araya gelen binlerce kişi 'Nükleer santrale hayır' dedi.

Mersin'de 15 Şubat Pazar 2015 günü Tevfik Sırrı Gür Stadı’na yapılan yürüyüşle başlayan mitinge Mersin milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü (HDP) ve Aytuğ Atıcı (CHP), TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, KESK’e bağlı sendikaların şubeleri, ilçe belediye başkanları, Mersin Barosu temsilcileri, siyasi partiler de katılarak destek verdi.

Mitinge oyuncaklarıyla gelme çağrısı yapılan çocukların yoğun katılımı da dikkat çekti. Nükleer patlamalardan kaçarken oyuncağını alamayan çocukların “Anne oyuncağım kaldı” sözüne atıf yapılarak, çocukların getirdiği oyuncaklar, oyuncak anıtına atıldı.

Mitingde, Nükleer Santral Karşıtı Platform adına konuşan Ful Uğurhan, Biz nükleer santrallere izin vermemek için toplandıklarını belirtirken, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı “Ey AKP duy binleri, hepimiz hayır diyoruz. Sesimizi duyurana kadar diren Akkuyu, diren Mersin, diren Sinop diyoruz. Ve durdurana kadar da direneceğiz” dedi.

CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı “Bu meydan ilk defa bu kadar onurlu insanın doldurduğu bir alan oldu. Bu mutluluk hepimizin”, derken, HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü nükleer santrallerin çalışmadığı zaman bile bir tehlike olduğunu belirterek “Bu nedenle yapılması bile bir kazadır” diye konuştu.

TTB Genel Sekreteri Özgen Şener de “Uzun soluklu bir mücadeleyi sürdürüyoruz. ÇED raporu eksik. Suya, gıdaya radyasyon ulaşıyor. Daha kaza olmadan çocuklarda kanser riski artıyor. Patlaması halinde bir felaketten bahsediyoruz” dedi.