MMO ÇALIŞANLARI: ODAMIZ VE TMMOB‘YE SAHİP ÇIKIYORUZ

12.01.2015

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Çalışanları, 12 Ocak 2015 tarihinde bir açıklama yayımlayarak TMMOB’ye karşı AKP tarafından sürdürülen saldırılara karşı mücadele kararlılıklarını dile getirdiler.

ODAMIZ VE TMMOB‘YE SAHİP ÇIKIYORUZ

AKP iktidarı özellikle Haziran Direnişi sonrası hedefine aldığı, zaten rant politikaları kapsamında yıllardır her türlü baskı aracını kullanarak ele geçirmeye çalıştığı TMMOB‘yi 2013 yılında da girişimde bulunduğu gibi 6235 sayılı TMMOB Yasası‘nı değiştirerek rant ve yağma treninin bir vagonu haline getirmek istemektedir. Bu kapsamda gündeme gelen "İmar Kanunu, Yapı Denetimi Hakkında Kanun, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı"nın içinde TMMOB Yasası‘nın değiştirilmesi de bulunmaktadır.

TMMOB mevzuatı Anayasa ve yasalara açıkça aykırılık oluşturacak bir şekilde değiştirilmek istenmektedir. Yapılmak istenen, çok açık bir biçimde AKP‘nin sınırsız sömürü düzeni ve neoliberal politikalarının önündeki son ve esaslı kurumsal ve yasal engellerin de ortadan kaldırılmasından başka bir şey değildir.

AKP iktidarının politikaları sınırsız sömürü ve rant çıkarları ile belirlenmektedir. AKP siyasi planda da bölgemizde mezhepçi savaş politikaları, ülkemizde de mezhepçi faşist politikalar izlemektedir. Sömürü ve savaş düzeninin temsilciliğini yapan AKP iktidarının bilimi ve tekniği sömürgenlerin değil emekçi halkın hizmetine sunmayı şiar edinmiş TMMOB‘ye savaş açması sürpriz olmamıştır.

Bizlerin de mühendis veya toplu iş sözleşmeli olarak içinde çalıştığımız Odamız ve onun üst birliği TMMOB‘ye yönelik mevzuat düzenlemeleri, dünyada hizmetlerin ticarileştirilmesi yönünde atılan adımların ülkemizde mühendislik, mimarlık, şehir plancılığı hizmetlerini kapsaması ve "uyumlaştırılması" söz konusudur.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası‘nda çalışan bizler, bu neoliberal sömürü ve rant politikalarının ülkemiz, halkımız, içinde çalıştığımız Odamız ve onun üst birliği TMMOB‘ye ve bizlere yansımalarına karşı, birleşik, örgütlü bir mücadeleyi gereksindiğinin bilincindeyiz. Bu bilinçle örgütümüz ile tam dayanışma ve mücadele birliği içinde olduğumuzu kamuoyuna duyururuz.

AKP KAYBEDECEK, KAZANAN DERELERİMİZ, ORMANLARIMIZ, KENTLERİMİZ VE TMMOB OLACAK!

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Çalışanları