TMMOB 4. KADIN KURULTAYI DİYARBAKIR YEREL KURULTAYI DÜZENLENDİ

15.06.2015

TMMOB 4. Kadın Kurultayı Diyarbakır Yerel Kurultayı 13 Haziran 2015 tarihinde Makina Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

TMMOB’de kadın politikalarının belirlenmesi, kadın örgütlenme modelinin oluşturulması ve örgütlülüğünün güçlendirilmesi doğrultusunda planlanan Diyarbakır Yerel Kurultayı’nın açılışında; TMMOB Kadın çalışma Grubu adına Ayşe Işık EZER ve daha sonra TMMOB Diyarbakır İKK Sekreteri aynı zamanda MMO Diyarbakır Şube Başkanı Gurbet ÖRÇEN birer konuşma yaptılar

Açılış konuşmalarından sonraki sabah oturumunda iki sunum gerçekleştirildi. “Çalışma yaşamında cinsiyetçilik” konusundaki sunum, Maden Mühendisleri Odası’ndan Gurbet EKİNCİ ve Gülay ALTIN tarafından yapıldı, katılımcılar tarafından da kendi hikâyeleri ve yaşadıkları üzerinden katkılar sunuldu.  Şehir Plancıları Odası’ndan Yıldız TAHTACI ve Nehir AKTAŞ tarafından da “Kadın ve Kent” konulu sunum gerçekleştirildi.

Öğleden sonra gerçekleştirilen “Siyaset, Emek ve Kadın” konulu panele; HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel AYDOĞAN, HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar DEMİREL, Eğitim-Sen Diyarbakır Eş başkanı Dilek ADSAN ve TMMOB Diyarbakır İKK Sekreteri Gurbet ÖRÇEN katılım sağladı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel AYDOĞAN; siyasette kadına olan ihtiyaç ve kadının siyasetteki rolü, HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar DEMİREL ise hem siyasette hem de yerel yönetimlerde kadına bakış ve sorunları, Eğitim-Sen Diyarbakır Eş başkanı Dilek ADSAN emek alanında kadının sorunu ve önemi, TMMOB Diyarbakır İKK sekreteri Gurbet ÖRÇEN ise TMMOB’de kadına bakış ve kadının görünürlülüğü konusunda fikirlerini paylaştılar.

Katılımcıların katkı ve soruları ile oldukça verimli geçen panelin ardından verilen kokteyl ile kurultay başarılı bir şekilde tamamlandı.