TMMOB 5. KADIN SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

15.04.2023

TMMOB Kadın Çalışma Grubu tarafından düzenlenen TMMOB 5. Kadın Sempozyumu “Var Olmak Ve Var Etmek” ana temasıyla 15 Nisan 2023 tarihinde TMMOB YouTube kanalında çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılışında TMMOB Kadın Çalışma Grubu Başkanı Leman ARDOĞAN ve TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Esen Leyla İMREN birer konuşma yaptılar.

Sempozyumda üç oturum gerçekleştirildi. “Kadın Yaşamdır, Yaşatır…” başlıklı ilk oturumda, oturum başkanlığı görevini TMMOB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Ayşe IŞIK EZER üstlendi. Oturumda TMMOB KÇG Gemi Makinaları İşletme Mühendisleri Odası Temsilcisi Dilruba SÖYLEMEZ, Peyzaj Mimarları Odası Malatya İl Temsilcisi Meltem ÇETİNMAN, Şehir Plancıları Odası Şanlıurfa Temsilciliği Elif ERDEM ve Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesinden Arzu ÖZDAL İDEM sunumlarını gerçekleştirdiler.

Sempozyumun ikinci oturumu “Fay Hattındaki Kadınların İsyanı” başlığıyla 46. Dönem TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Asiye Ülkü KARAALİOĞLU başkanlığında gerçekleştirildi. Oturumda; Mimarlar Odası Diyarbakır Şube Eş Başkanı Selma ASLAN, Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesinden Ayten DOĞANÇAY, Mimarlar Odası Hatay Şubesinden Nurşen BÜYÜKAŞIK ve İnşaat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Gülçin BARBAROS birer sunum yaptılar.

Son oturumdaysa “KadınızVarızBuradayız” konu başlığı ve İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesinden Buket ÇELİK’in oturum başkanlığında Eşitlik İçin Kadın Platformundan Av. Selin NAKIPOĞLU, Gazeteci Özlem AKARSU ÇELİK ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Gamze YÜCESAN ÖZDEMİR sunumlarını gerçekleştirdiler.

Oturumlar sonrası sempozyum sonuç bildirgesi hazırlandı.