TMMOB ANKARA İKK 1 MAYIS ÇAĞRISI YAPTI: BİZ KAZANACAĞIZ!

18.04.2025

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu’nun da aralarında bulunduğu Bileşenler, Yüksel Caddesi’nde bir araya gelerek 1 Mayıs’ta omuz omuza Tandoğan Meydanı’nda olduklarını açıkladılar. DİSK İç Anadolu Bölge Temsilcisi Birgül Kaya’nın ortak açıklamayı okumasının ardından KESK Ankara Dönem Sözcüsü Mehmet Aydoğdu ve TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu’ndan Sami Gökoğlu da kurumları adına 1 Mayıs alanına çağrı yaptılar.

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu adına Sami Gökoğlu şöyle konuştu:

Değerli Basın Emekçileri,

Ülkemizdeki 700 bine yakın mühendis, mimar ve şehir plancısının mesleki, demokratik kitle örgütü Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği adına hepinizi dostlukla selamlıyorum.

Değerli arkadaşlar, ülkemiz oldukça tarihi günlerden geçiyor.

Bir yanda halkın desteğini kaybettikçe tüm baskı ve zor politikalarıyla amansızca saldıran siyasi iktidar, diğer yanda geleceği için sokağa çıkan milyonlar var.

Üniversite kampüslerinden meydanlara akan öğrenciler, öğretmenlerine sahip çıkmayı bir gelecek meselesi haline getiren liseliler, geçinemiyoruz çığlığını halkın öfkesiyle buluşturan emekliler, sokakları direniş alanı haline getiren kadınlar, dört bir yanda dalga dalga grevleri büyüten işçiler emekçiler var.

Bugüne kadar halkı yoksulluğa sürükleyen, özelleştirme politikalarıyla kamusal yatırımlarımızı yandaşlarına pay eden, ülkemizin kaynaklarını yok pahasına elden muhalifleri hapse atan, sosyal medyayı, gazeteleri, televizyonları susturan çıkaran bu siyasi iktidardır.

Şimdi sokaklarda, aynı sözü hep beraber haykıran milyonlarız. Baskıya ve zorbalığa teslim olmayacağız diyen milyonlarız. Hapishanelere atılan çocuklarımıza sahip çıkan milyonlarız.

Bu ülke bizim; eşit, özgür adil ve demokratik yarınları hep beraber kuracağız.

Bize dayatılan hayat pahalılığına, yoksulluğa, işsizliğe, geleceksizliğe mahkum değiliz.

Biz emeğin, demokrasinin, adaletin, barışın, eşitliğin, özgürlüğün, kardeşliğin ve eşit yurttaşlığın egemen olduğu bir ülkeyi kazanacağız!

1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde sokaklarda, meydanlarda okul bahçelerinde, kampüslerde yükselen bu mücadeleyi bulunduğumuz her yerde, tüm renklerimizle, en coşkulu halimizle 1 Mayıs meydanlarına taşıyalım.

Emekçilerin, işçilerin ,emeklilerin, gençlerin, kadınların, çocukların bir araya geldiği, herkesin kendini ifade edebildiği ve yer bulduğu, özgürlük ve demokrasi taleplerini haykırdığı bir meydanı hep beraber yaratalım.

Ülkemizin dört bir yanındaki meydanlarda tek bir slogan etrafında hep beraber haykıralım: Biz Kazanacağız!

TMMOB olarak bizler de bu ülkenin tüm zenginliklerinde, tüm yatırımlarında, tüm projelerinde emeği, aklı ve alın teri olan mühendis, mimar ve şehir plancılarının sözünü söylemek için alanlarda olacağız.

Kriz yüzünden alın terinin karşılığını alamayan, hakları gasp edilen, emeği değersizleştirilen, açlığa mahkum edilen, yurt dışında bambaşka meslekler yaparak geçinmeye çalışan tüm meslektaşlarımızın taleplerini en gür biçimde dile getireceğiz.

Tüm halkımızı 1 Mayıs’ta yan yana, omuz omuza olmaya davet ediyorum. Adil, eşit, özgür ve demokratik yarınlarımızı hep beraber kuracağız. Ne olursa olsun; Biz Kazanacağız!

TMMOB adına hepinize saygılar sunuyorum.