TMMOB DİYARBAKIR İKK: OYUNU VER, İRADENE SAHİP ÇIK!

23.05.2023

Aralarında TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu'nun da bulunduğu Diyarbakır Emek Ve Demokrasi Platformu 22 Mayıs 2023 tarihinde yaptığı açıklamayla halkı oy kullanmaya ve sandıkları korumaya çağırdı.

BASINA VE KAMUOYUNA

Bilindiği üzere 14 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu yapılmış, ilk turda yüzde 50’yi geçen aday olmadığından, seçimler 28 Mayıs tarihinde bu kez iki aday arasında yapılacaktır. Türkiye seçim tarihinin en önemli seçimlerinden biri olacağı aşikardır.  Maalesef her seçimde yaşanan veri akışının kesilmesi, tutanaklarla uyuşmazlıklar seçim güvenliğine ilişkin muğlaklıklara ilave olarak bu kez 2.tur seçimleri için özellikle Kürt halkının sandığa gitmemesi ve iradesini yansıtmaması adına troller ve belli odaklar üzerinden ciddi bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Elbette halkların emek, demokrasi ve özgürlük mücadelesi için seçimler tek yol olmasa da önemli bir yöntemdir. Ancak toplumsal muhalefeti savunan görüş ve ideolojiler,  iktidarla aynı imkan ve olanaklara sahip değildir. Fırsat eşitliği ve adil koşullar altında yapılamayan bu seçimler tek adam rejimiyle yıllardır süregelen hukukun rafa kaldırıldığı, liyakatin ve bilimselliğin önemsenmediği, halkın iradesinin yok sayıldığı, insan haklarının kamu güvenliği bahanesiyle hiçe sayıldığı, kadın düşmanı politikalarla kadının yaşamın her alanında esaret altına alınmaya çalışıldığı, ekonomik krizlerle sadaka kültürünün dayatıldığı, rant uğruna ekolojik yıkımların devasa sorunlar haline geldiği bir tablonun onaylanıp, onaylanmayacağı bir seçim haline gelmiştir.

Bu seçimde oy kullanmamak yıllardır kayyum siyasetiyle halkın iradesinin gaspına, cezaevlerinde sağlığa erişim hakkı engellen hasta tutsaklara uygulanan hukuksuzluğa, bir halkın dili, kültürü üzerinde ki baskıcı ve yok sayan tekçiliğe, haksız ve hukuksuz KHK’lerle işinden edilen on binlerce emekçiye uygulanan adaletsizliğe, yandaş basın ordusu kurup cezaevlerini basın emekçileri ile doldurarak toplumun haber alma özgürlüğünü engelleyen, inanç özgürlüğünü yok sayan, cezaevlerini ve mahkemeleri ifade özgürlüğüne karşı silah olarak kullanan otoriter rejime cesaret vermektir.

Bizler Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu olarak yeni bir seçim taktiğiyle özellikle halkımızı ve tüm muhalif çevreleri yalan haberler, çarpıtılmış argümanlar ile sandıktan uzaklaştırmaya çalışanlara itibar etmemeye, tüm halkımızı oy vererek iradesine sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Diyarbakır Emek Ve Demokrasi Platformu