TMMOB, FEANI İLE GÖRÜŞME YAPTI

24.06.2015

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, FEANI Başkanı Prof. Dr. Jose Manuel Pereira Vieira ve Genel Sekreteri Dr. Dirk G. Bochar ile 22 Haziran2015 tarihinde İstanbul’da  görüştü. Toplantıda, TMMOB ve FEANI’nin çalışmaları  hakkında  karşılıklı  görüş  alışverişinde  bulunuldu.  Görüşmede ayrıca FEANI Başkanı tarafından, TMMOB’nin FEANI’ye üyelik başvurusunda bulunmasına çağrıda bulunuldu. FEANI Başkanı, Mehmet Soğancı’yı 7-8 Ekim 2015  tarihlerinde  Lizbon-Portekiz’de yapılacak National Members Forumtoplantısına davet etti.

Avrupa  Ulusal  Mühendislik  Birlikleri  Federasyonu  FEANI  (Fédération Européenne Associations Nationales Ingénieurs / European Federation of National Engineering Associations)  32 Avrupa ülkesinin ulusal mühendislikbirliklerini  barındıran  bir  profesyonel  mühendislik  federasyonudur.  1951yılında kurulan FEANI bugün 3,5 milyonu aşkın mühendisi ilgilendiren bir yapıhaline  gelmiştir.   FEANI  Avrupa  ülkelerinde mühendislerin  mesleki ve akademik  yeterliliklerinin  tanınması  için  çaba  sarf  eden,  mühendislerinmesleki  kimliğini  geliştiren  ve  onaylayan  bir  federasyondur.  FEANI,profesyonel  mühendisler  için tanımladığı  EUR  ING  (Eurepean  Engineer)kimliği  ile  Avrupa  ülkelerinde  mühendislik  yeterliliklerinin  karşılıklı tanınmasını,  mühendislerin  sorumluluklarının  ve  rollerinin  güçlendirilmesini amaçlamaktadır. FEANI’nin yönetim faaliyetleri  1997 yılından beri, Brüksel-Belçika’dan yürütülmektedir.