TMMOB GAZİANTEP İKK DİRENİŞTEKİ TÜMTİS İŞÇİLERİNİ ZİYARET ETTİ

13.10.2017

Gaziantep’de faaliyet gösteren Babacanlar Kargo’da Tüm Taşıma İşçileri Sendikası’na (TÜMTİS) üye oldukları için darp edilerek işten çıkarılan 9 işçinin direnişinin 38’inci gününde aralarında TMMOB Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu'nun da bulunduğu emek ve meslek örgütü temsilcileri tarafından ziyaret edildi.

Ziyarete  TMMOB Dönem Sözcüsü Burkay Güçyetmez, Mimarlar Odası Şube Başkanı Özgür Girişken, KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Ersönmez, Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Bekir Hançerkıran,Antep-Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Hamza Ağca, DİSK Bölge Başkanı Ali Gülücü ve Genel-İş Şube Başkanı Süleyman Göçmen’in de aralarında bulunduğu örgüt temsilcileri katıldı.

Anayasal hakkını kullanan işçilere yönelik darp etmeye varan şiddet yöntemlerinin ve işten atmanın kabul edilemez olduğunu belirten DİSK Bölge Başkanı Ali Gülücü, “İşçilere yapılan bu muameleyi kınıyoruz. TÜMTİS’in mücadeleci çizgisini biliyoruz. Bu mücadelede de kazanacağına inanıyor ve destekliyoruz” dedi.

Kamu emekçilerinin son dönemde karşı karşıya kaldığı baskılara değinen KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Ersönmez de, işçilerin ve sendikamızın kararlı ve direngen tutumunu moral verici bulduklarını söyledi. Ersönmez, “Bu mücadelede sonuna kadar yanınızdayız, kazanana kadar destek ve dayanışmamız sürecektir” dedi.

Güvencesiz ve esnek çalışma biçimleri nedeniyle işçilerin çalışma koşullarının giderek kötüleştiğini, her yıl 2 bin dolayında insanın çalışırken hayatını kaybettiğini belirten TTB Gaziantep-Kilis Şube Başkanı Hamza Ağca da, “İşçiler çalışırken kendi yaşamlarını dahi koruyamıyor; en temel haklarını dahi kullanamıyorlar. Babacanlar işyerinde yapılan da temel bir hak olan örgütlenme hakkına yönelik tahammülsüzlüktür. İşçilerin haklarını vermesi gereken işverenin bu tutumunu kınıyoruz” dedi.

TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk ise yetkili makamlara yazdıkları şikâyet dilekçelerine karşın Babacanlar patronunun hâlâ işten attığı işçilerin yerine kaçak Suriyeli işçileri çalıştırdığını belirtti. Öztürk, Babacanlar işçileri işlerine geri dönene dek direnişi sürdüreceklerini de vurguladı.