TMMOB HEYETİ ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

21.10.2024

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin 70. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla 21 Ekim 2024 tarihinde TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve TMMOB Oda Başkan ve Yöneticilerinden oluşan TMMOB Heyeti Anıtkabir’i ziyaret etti.

Aslanlı yoldan yürüyen TMMOB Heyeti Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine geldi. Mozaleye çelenk bırakılması ve saygı duruşunun ardından, Heyet Misak-ı Milli Kulesine geçti. Burada TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı ve kürsüden okudu:

Cumhuriyetimizin kurucusu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk,

Birliğimizin 70. Kuruluş yıldönümü vesilesiyle Türk Mühendis ve Mimar odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri ve Birliğimize bağlı Odalarımızın Başkan ve Temsilcilerinden oluşan bir heyet olarak huzurunuzdayız.

Bu yıl 70. Yılını kutlayan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Cumhuriyet’in bir asırlık tarihine yakından tanıklık etmiştir.

İnsanlık tarihinin en önemli kazanımlarından biri olan Cumhuriyet, sadece bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda halk iradesinin, eşit, hukuktan yana, bağımsız, laik, kalkınan, barış içerisinde bir ülkenin de teminatıdır.

Bizler bu teminatın güvencesinde; ülkemizin imkanlarıyla okuyan, mühendis, mimar ve şehir plancıları olarak, bir asır boyunca tüm meslektaşlarımız gibi, attığımız her adımda, aldığımız her kararda ülkemizin ve halkımızın yararını gözettik. Her türlü hurafeye ve gerici fikirlere bilim ve teknik ile yanıt üreterek; Cumhuriyet’in tüm ilerici değerlerine sahip çıktık.

Bu vesileyle, başta siz  ve silah arkadaşlarınız  olmak üzere, emperyalizme karşı bağımsızlık savaşımızı kazananlara ve Cumhuriyeti kuranlara minnet duygularımızı  bir kez daha iletiyoruz.

70 yıl boyunca yaptığımız gibi, bundan sonra da ülkemizin eşitlikten, özgürlükten, emekten demokrasiden, barıştan, bağımsızlıktan, kalkınmadan ve hakça bölüşümden yana tüm güçleriyle omuz omuza, yan yana mücadele etmeye devam edeceğiz.

Ülkemizin ve halkımızın geleceğini, yozlaşmış iktidar sahiplerinin insafına ve emperyalistlerin kirli emellerine terk etmeyeceğiz. Toplumcu duruşumuzdan asla geri adım atmayacağız.

TMMOB’nin ilerici, devrimci, demokrat, yurtsever çizgisini kararlılıkla korumaya devam edeceğiz.

Saygı ve Minnetle

Emin Koramaz