TMMOB KOCAELİ İKK MEŞALELİ DEPREM YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

21.08.2023

17 Ağustos Marmara Depremini anmak amacıyla  Kocaeli'de TMMOB İl Koordinasyon Kurulu tarafından Deprem Haftası Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen meşaleli yürüyüş 17 Ağustos 2023 tarihinde Birlik Başkanı Emin Koramaz'ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz'ın yanı sıra II. Başkan Selçuk ULUATA, Makina Mühendisleri Oda Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin ALAN, Jeofizik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket DEMİRBAŞ da anma etkinliklerine katıldılar.

Deprem Haftası Etkinlikleri çerçevesinde 15 Ağustos 2023'te Körfez Tütünçiftlik Viyadük Altı'nda, 16 Ağustos'ta Değirmendere Vapur İskelesi Alanı'nda ve 17 Ağustos'ta İzmit Yürüyüş Yolu'nda kamuoyunun beğenisine sunulan Fotoğraf Sergisi düzenlendi.  Fotoğraf sergisinin açılışında konuşan Koramaz: "Sergide yer alan her bir fotoğraf, geride bıraktığımız acıları ve kayıpları hatırlatırken aynı zamanda, depremin yıldönümünde geçmişimize bakmayı, oralardan çıkaracağımız dersleri, aklın ve bilimin ışığında bugünü ve geleceğimizi kurmayı işaret ediyor bize.

Bizler biliyoruz ki yaşanan bunca felaketin ardında ranta dayalı bir akıl ve onun siyasi temsilcileri vardır. Bu zihniyetle sorumlularıyla hesaplaşmak ve insan hayatının, yaşamın ve doğanın ön planda tutulduğu bir gelecek inşa etmek hepimizin sorumluluğudur. Bu bilinçle mücadele etmek hepimizin görevidir."diye konuştu.

Sonrasınsda TMMOB Kocaeli Mimarlar Odası Tarihi Bina'da düzenlenen panelde katılımcılar "Türkiye’nin 2. Yüzyılında Deprem Gerçeği Ve Kocaeli" üzerine konuştu. Panel'in ikinci yarısında Gölbaşı Harmanlı Deprem Dayanışması yapımı "Üç Gün" filmnin ilk gösterimi gerçekleştirildi.

TMMOB Hatay İl Kordinasyon Kurulu Sekreteri Riyad ÖNAL ile yapılan söyleşi sonrası katılımcılar Belediye İş Hanı önünden İzmit Deprem Anıtı'na meşaleli yürüyüş gerçekleştirildi.