TMMOB, TBMM "İLİÇ MADEN KAZASI ARAŞTIRMA KOMİSYONU" TOPLANTISINA KATILDI

10.07.2024

TMMOB, Erzincan 13 Şubat 2024 İliç'te 9 işçinin ölümüne sebep olan maden faciasına ilişkin olarak kurulan TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu'na, 9 Temmuz 2024 tarihinde katıldı.

Komisyonda Birliğimiz adına bir sunum gerçekleştiren TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül, TMMOB'nin İliç'te yaşanan faciaya adım adım giden süreci, Birliğimizin İliç'te yaşanan tüm olumsuzluklara karşı yürüttüğü yargı sürecini komisyona aktardı. Ardından TMMOB İliç Komisyonu Üyesi Cemalettin Küçük, yürütülen sömürge madenciliği faalietinin yarattığı ekolojik yıkımı ve konu hakkında Birliğimizin görüşlerini Komisyona aktardı.

TMMOB sunumlarının ardınan Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Alan, Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kırmızı,Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İrfan Türkkolu, Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akyürek, Maden Mühendisleri Odası Adına Hüsnü Meydan Odalarımızın görüşlerini aktaran birer sunum gerçekleştirdiler.

TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu'na TMMOB Genel Sekreteri Dersim GÜL, TMMOB Yürütme Kurulu Üyesi Hüsnü Meydan, TMMOB Hukuk Müşavirleri Av. Ekin Öztürk Yılmaz, Av. Ferhat Çelepkolu, TMMOB İliç Komisyonu Üyesi Cemalettin Küçük, Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Alan, JMO Yönetim Kurulu Üyesi Düzgün Esina, Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kırmızı, ÇMO Yönetim Kurulu Üyesi Tuğba Uçankuş, Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akyürek, Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İrfan Türkkolu katıldı.