5. DÜNYA DOĞAL TAŞ KONGRESİ ANTALYA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

27.10.2014

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, TMMOB Maden Mühendisleri Odası ile TÜMMER (Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği) tarafından birlikte düzenlenen 5. Dünya Doğaltaş Kongresi (V. Global Stone Congress) 22-25 Ekim 2014 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirildi.

Kongreye doğal taş üretimi, işlenmesi, korunması ve mimari projelerde kullanılması gibi doğal taş sektörünün temel konularında, 15 ülkeden (Almanya, İtalya, Portekiz, Brezilya, Mısır, Yunanistan, Fransa, Hindistan, Norveç, İsveç, Hırvatistan, Finlandiya, Kolombiya, İran ve İngiltere) katılım oldu. Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda delegenin katıldığı Kongrede 8’i çağrılı olmak üzere toplam 67 sözlü bildiri, 44 poster bildiri sunuldu. Kongreye, TMMOB’yi temsilen Yürütme Kurulu Üyesi Mehmet Torun katıldı.