KOCAELİ İKK: “TMMOB SUSTURULAMAZ”

08.01.2015

TMMOB Kocaeli İKK, Torba Yasa’yı protesto etmek için 6 Ocak 2015 akşamı Yürüyüş Yolu’nda bir araya gelerek bir basın açıklaması yaptı. Yağan şiddetli yağmura rağmen basın açıklamalarını gerçekleştiren üyeler, TMMOB’nin susturulamayacağını belirttiler.

TMMOB adına konuşan Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ünal Özmural, TBMM gündemine getirilen iki farklı torba yasa taslağı ile imar, yapılaşma, meslek alanları ve çalışma hayatında önemli değişiklikler yapıldığını kaydederek, “Tarihsel, kültürel ve doğal değerlerin, kıyıların tarım arazilerinin ve orman alanlarının korunması devletin anayasal sorumluluğudur” dedi.

Özmural, “Ekonomik süreklilik adına öncelikle inşaat sektöründe rant sağlamak istenmektedir. Yine aynı şekilde işçi sağlığı ve iş güvenliği alanında işçilerin çalışma güvencelerini kaldırarak işverenlerin cezalarını affedecek yapı denetim kuruluşlarının yapısını değiştirerek, yıkım, riskli yapı tespiti, teknik müşavirlik alanında tekelleşmeye izin mi vereceğiz?” şeklinde konuşarak torba yasaya olan tepkilerini dile getirdi.