PETROL-İŞ SENDİKASI'NDAN AÇIKLAMA: TMMOB'YE DOKUNMA!

09.01.2015

TBMM gündemine getirilen torba yasa ile 6325 Sayılı Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Kanunu'nda bazı değişikliklerin yapılmak istenmesi ve TMMOB'nin  işlevsizleştirilmesine yönelik saldırıların hızlanması nedeniyle, Petrol-İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu, 9 Ocak 2015 tarihinde TMMOB ile dayanışma içerisinde olduklarını belirten bir açıklama yaptı.

TMMOB'YE DOKUNMA!

Ülkemizde yıllardır uygulanan neo-liberal yıkım politikalarında artık son aşamaya gelinmiştir. Hükümet, bu politikalar doğrultusunda halka ait tüm alanları sermayeye açmaya, kentsel ve doğal değerleri bütünüyle talan etmeye karar vermiştir. Şimdi bu niyetinin önündeki son engeli de ortadan kaldırmayı planlamaktadır.

Hükümet bunun için, önceki yasama yıllarında olduğu gibi yine Torba Yasalara başvurmakta ve  oldu bittiye getirdiği düzenlemelerle rant ve talan uygulamalarına zemin yaratmaktadır.

Son olarak, TBMM gündemine getirilen iki torba yasa ile imar, yapılaşma, meslek alanları ve çalışma hayatında önemli değişiklikler yapılması amaçlanmaktadır. Bu düzenlemelerin içerisinde ise 6325 Sayılı Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Kanunu'nda da bazı değişiklikler öngörülmekte ve TMMOB yine hedef haline getirilmektedir.

TMMOB'nin ve bağlı odaların sürdürdükleri mesleki ve kamusal faaliyetler, yağma ve rant politikalarına bir engel olarak görülmektedir.

Gündemdeki yasal düzenlemeler ile'nin TMMOB işlevsizleştirilmesine dönük bir süredir devam eden saldırılar hızlandırılmaktadır. Yıllardır rant projelerine, özelleştirmelere, serbestleştirmelere ve emeğe dönük saldırılara kısacası ülkemizin tümüyle yağmalanmasına karşı mücadele eden TMMOB ve bağlı odalar, devre dışı bırakılmak istenmektedir.

Kamusal sorumluluk ve kamu yararı doğrultusunda yıllardır faaliyet gösteren TMMOB'nin sindirilmesi ve işlevsizleştirilmesi yönündeki girişimler asla kabul edilemez.

Bu amacı taşıyan son yasal düzenlemeye karşı, TMMOB ile dayanışma içerisinde olduğumuzu duyuruyoruz.

İktidar ne yaparsa yapsın, TMMOB'yi halkçı, toplumcu ve kamucu değerlerinden uzaklaştıramayacaktır.

Unutulmamalıdır ki, haksızlıklar, hukuksuzluklar ve her türlü rant politikaları tüm gayretlere rağmen meşrulaştırılamaz, demokrasi ve emek güçleri “Torba”larla susturulamaz!

Petrol-İş Sendikası
Merkez Yönetim Kurulu Adına