HKMO: ORTAÇAĞ GERİ Mİ GELİYOR...

09.01.2015

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırıya ilişkin 9 Ocak 2015 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

ORTAÇAĞ GERİ Mİ GELİYOR...

Fransa'nın başkenti Paris'te ünlü Charlie Hebdo mizah dergisine yönelik saldırıda 12 kişi öldü, 11 kişi yaralandı. Dergi yayın yönetimi toplantı halindeyken öldürüldüler.

Bilindiği gibi ülkemiz bu tür terör eylemlerine sahne olan ülkelerden biridir. Ülke olarak bu tür haince saldırıların insanlık onuruna, demokrasiye, basın özgürlüğüne, bireyin yaşama hakkına saldırı olduğunu çok iyi biliyoruz.

Paris'teki saldırıdan daha bir gün önce de İstanbul Sultanahmet'te bir polisin öldürüldüğü "canlı bomba" eylemine tanık olduk. Polis yetkililerinden kadın canlı bombanın “El Kaide” ve “IŞİD” ile bağlantısının araştırıldığı bildirildi.

Afganistan ve Irak’ta taş taş üstünde bırakmayan, Arap Baharı adı altında Tunus, Libya ve Mısır’dan sonra Suriye’ye kendi adamlarını yerleştirmek isteyen emperyalizm, her türlü "İslamcı" terörü besledi, büyüttü, palazlandırdı.

Libya’yı neden parçaladınız, Irak'ı neden işgal ettiniz, Suriye'de yaptığınız demokrasiye hizmet mi ediyor?

Bu soruları sormak zorundayız çünkü Irak’ta Suriye’de hâlâ ayda binlerce insan öldürülüyor... İş gelip Paris'in merkezine, İstanbul'un göbeğine dayanmıştır.

Ortadoğu'da ve Asya'da, Afrika'da kalacağını düşündükleri radikal İslamcı terör ortamının kendilerine bulaşmayacağını düşünenler ektiklerini biçiyorlar. Avrupa'nın merkezine ulaşmış terör, bütün dünyayı yalnızca dini referans alan Ortaçağ'a benzetmeye başlamıştır.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası olarak Paris’teki ve İstanbul Sultanahmet’teki saldırı dâhil tüm terör saldırılarını kınıyoruz!

TMMOB
HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİ ODASI
OCAK 2015