TMMOB YASA DEGİŞİKLİĞİ İZMİR’DE MEŞALELERLE PROTESTO EDİLDİ

06.02.2015

TMMOB'nin yetkilerini kısıtlayan yasa, İzmir'de TMMOB İl Koordinasyonu Kurulu üyeleri tarafından 5 Şubat 2015 akşamı düzenlenen meşaleli yürüyüşle protesto edildi.

ÖSYM önünde toplanan TMMOB üyeleri, "TMMOB'a dokunma" yazılı pankart açarak, ellerindeki meşaleler ile Türkan Saylan Kültür Merkezi'ne kadar yürüdü.

Yürüyüş sonrası açıklama yapan TMMOB İzmir İl Koordinasyonu Kurulu üyesi Melih Yalçın, torba yasaya neden karşı olduklarını anlattı. Yalçın, "Hazırlanan bu torba yasa AKP'nin rant odaklı, yağma ve talan politikaları için hazırlanmış altın vuruş niteliğindedir. Bu torba köylerimiz, kentlerimiz, ormanlarımız, yaşam alanlarımız, kıyılarımız, kültürel ve tarihi bütün değerlerimiz yapılaşmaya, ticarete açılsın diye hazırlanıyor. Bu torba Urla'da, Karaburun'da ormanlık alanların yapılaşmaya açılması, binlerce ağacın katledilmesi, köylünün meralarına, yaşam alanlarına el konulması için hazırlanıyor. Bu torba termik santral yapılacak diye Soma, Yırca'da ve daha birçok kırsal alanda binlerce zeytin ağacı sökülebilsin, yok edilsin diye hazırlanıyor. Bu nedenle bu torbaya karşıyız ve mücadele edeceğiz" dedi.