SUAT SEZAİ GÜRÜ UYGULAMALI EĞİTİM MERKEZİ AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

10.04.2017

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından tamamlanan Suat Sezai Gürü Uygulamalı Eğitim Merkezi’nin açılış töreni 8 Nisan 2017 tarihinde, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Uygulamalı Eğitim Merkezi`nin açılış konuşmalarını MMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve MMO İstanbul Şube Başkanı Battal Kılıç yaptı. Açılış törenine TMMOB ve MMO Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra şube yöneticileri ve çalışanları, sektör dernekleri, üyeler, İstanbul Anadolu Yakası OSB Yönetimi ve çok sayıda davetli katıldı. Konuşmaların ardından Uygulamalı Eğitim Merkezi`nin tamamlanmasında emeği geçen kurum ve kuruşlara plaket takdim edildi.

Enerji Yöneticiliği Eğitimi, Kaynak Eğitimleri, Asansör Bakım ve Montaj Eğitimleri, İmalat Eğitimleri ve Mekanik Tesisat Eğitimleri başta olmak üzere mühendis ve ara teknik elemanlarının ihtiyaçlarını karşılayacak olan Uygulamalı Eğitim Merkezi`nin açılışında konuşan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz çağımızın bilim ve teknoloji çağı olduğunu belirterek Oda`nın meslek içi eğitimleri ile birlikte halkı arasında büyük bir köprü kurduklarının altını çizdi. 

Koramaz şöyle devam etti: "Öncelikle herkesi şahsım adına sevgi ve dostlukla selamlıyorum. Üyesi olduğum Makina Mühendisleri Odası`nı eğitim merkezi seferberliğinden dolayı kutluyorum. Suat Sezai Gürü`nun adını verdiğimiz Uygulamalı Eğitim Merkezimizin yapımında emeğinde geçen İstanbul Şube`nin tüm geçmiş dönem ve bu dönem yöneticilerini, çalışanlarını yürekten kutluyorum.

Çağımız bilim ve teknoloji çağı olarak anılan bir çağ ama ülkemizde ne yazık ki eğitim bilim ve teknoloji konuları önemsenmiyor. Dünya üzerindeki bilgiler her yıl ikiye katlanıyor. Mesleki bilgiler ise 10 yılda neredeyse yarı ömrünü tamamlıyor ve kullanılamaz hale geliyor. Bu nedenledir ki ömür boyu eğitim ve mesleki eğitim büyük önem taşıyor. Bizler mesleğimizde eğitim seferliğine 1996 yılında başladık ve eğitim seferberliğimizi tüm Türkiye`ye yaydık. Şu an 10 bini aşkın makina mühendisinin neredeyse yüzde ellisi MMO`nun vermiş olduğu eğitimleri aldılar. Şimdide sanayinin ihtiyacı olan ara teknik eleman yetiştirilmesine hizmet edecek bir uygulamalı eğitim merkezimizin açılışını hep birlikte yapıyoruz.  Bizler teknoloji ve bilimle halk arasında bir köprüyüz. Halkın yaşamını kolaylaştıran bir meslek disipliniyiz. Dolayısıyla bizim özümüz insana bakar. Baskılara diktalara karşı olan bir meslek disipliniyiz. Bir yandan birçok mesleki teknik etkinlikler yaparken diğer yandan bu ülkenin bağımsızlık ve demokrasi mücadelesi içim meydanlarda salonlarda yerimizi alırız. Bildiğiniz üzere 16 Nisan`da bir referanduma gidiyoruz. Geleceğimizi ipotek altına almaya çalışan bir iktidar ile karşı karşıyayız. Mesleğimiz ve ülkemiz için bilimi, laikliği, cumhuriyeti dışlayan bu baskıcı rejime karşı mühendisler, mimarlar ve şehir plancıları olarak HAYIR diyoruz. Geleceğini düşünen herkesi 16 Nisan`da oylarına sahip çıkmaya ve HAYIR demeye davet ediyoruz."