TMMOB BODRUM İKK: BODRUM DOĞASINI, HAVASINI YOK EDENLER İLE İŞBİRLİĞİ ETMEKTEN VAZGEÇİN

15.06.2023

TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu 15 Haziran 2023 tarihinde bir basın açıklaması yaparak Bodrum Belediyesi geçmiş dönem İmar, Planlama Müdürü Bülent Bardak’ın bilimden yana paylaşımları nedeniyle mobing sonucu Mumcular Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’ne sürgün edildiğini kamuoyu ile paylaştı.

Sayın Basın Mensupları,

Hafta sonu 2 gün süren Bodrum Belediyesi ve Botav organizasyonu ile gerçekleşen arama konferansında Bodrum'un sorunları ve geleceği konuşuldu.

Arama konferansı, ortak akıl, yol haritası ve geleceğe yönelik projelendirme hedefi ile yapılmıştır.

Her ne hikmetse bu çalıştayda katılımcı demokrasiden bahsedilirken, TMMOB, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Kent Konseyi çağrılmamıştır.

Bodrum'un sorunlarını ortak akılla çözeceğini söyleyen Sayın Başkan Bodrum'u rant kapısı gören, kıyıları yok eden, halkın denize girebileceği bir parça alan bırakmayanlardan akıl almaktadır.

Belediye için de bu uygulamalara karşı çıkanlara ise mobing uygulanarak sürgün yolu reva görülmektedir.

Bunun son örneği geçmiş Mimarlar Odası başkanlarımızdan, Bülent Bardak olmuştur.

İmar,  Planlama Müdürlüğü de yapmış mimar arkadaşımız Mumcular Tarım Hizmetler Müdürlüğüne sürülmüştür.

Seçilmeden önce ve seçildikten sonra, sayın Belediye Başkanı ile görüşmelerimizde TMMOB’a bağlı odalarca onaylanmadan, hiçbir projenin Bodrum Belediyesinden geçemeyeceğini söylemiştir.

Bugüne kadar Bodrum halkının doğanın çevrenin zararında olan projeler, kapalı kapılar ardında mühendis, mimar ve şehir plancıları odalarının onayı olmadan uygulamaya konulmuştur.

Aspat-Anthaven, Kaynar Mevkii, Usuluk Koyu, Gökburun-Cennet Koyu gibi projelereden bazılarını dava ettiğimiz halde, hatta kazandığımız davalara rağmen belediye gerekli uygulamaları yapmamış tam tersine Anthaven’a iskan vermiştir.

TMMOB bileşeni odaların temsilcileri olarak, geleceğe, çocuklarımıza miras olarak, Bodrum'u koruma  azmimizi, kararlığımızı ve mücadelemizi bırakacağız.

Ya siz nasıl anılmak istiyorsunuz? Yol yakınken, Bodrum doğasını, havasını yok edenler ile işbirliği etmekten vazgeçin.

Bodrum sevdalıları ile bilimden akıldan yana TMMOB ve sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket etmeniz gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.

TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu