TMMOB BURSA İKK: ÖZGÜRLÜKLERİN YANINDA OLMAYA DEVAM!

21.11.2023

TMMOB Bursa İKK Sekreteri Şirin Rodoplu Şimşek, Başka Gazete Genel Yayın Yönetmeni Yaman Kaya'nın uğradığı silahlı saldırıya ilişkin 21 Kasım 2023 tarihinde yaptığı açıklamayla "Tüm baskılar ve saldırılara rağmen insanlığın, kamu menfaatinin ve Cumhuriyetin kurucu değerleri olan demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerin yanında olmaya devam edeceğiz" mesajını verdi.

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, Başka Gazete Genel Yayın Yönetmeni Yaman Kaya'ya ziyarette bulundu.

Ziyaret sonrası görüşlerini bildiren Şirin Rodoplu Şimşek, "TMMOB Bursa İl Koordinason Kurulu başta olmak üzere Akademik Odaların kent ve çevre suçlarına karşı yürüttüğü mücadeleyi kaleme almasından dolayı biliyoruz ki aslında bu saldırı hepimize yapılmıştır" dedi.

"Yaman Kaya üzerinden Akademik Odalar, benzer mücadele içinde olan Sivil Toplum Kuruluşları, basın ve duyarlı Bursalılar bu saldırıyla sindirilmeye çalışılmıştır" ifadelerini kullanan Şirin Rodoplu Şimşek, konuşmasına şöyle devam etti: "Elbette faillerin bulunmasına sevindik, ancak ilk duruşmada muhatapların serbest bırakılmaları kamuoyu nezdinde büyük bir şaşkınlık ve hayal kırıklığı yaratmıştır."

Bursa Emniyet Müdürlüğüne gösterdikleri hassasiyet nedeniyle teşekkür eden Şirin Rodoplu Şimşek, Bursa'nın savcılarına, hakimlerine ve avukatlarına açık çağrıda bulundu. Rodoplu Şimşek, "Bu işin sonu nereye dayanırsa dayansın adaletin tecelli etmesi yani dosyanın kamuoyu vicdanını rahatlatacak şekilde sonuçlanması tüm bu mücadele içinde olanların kamusal görevlerini sürdürebilmeleri için hayati önemdedir. İşin takibinin yapılması için içimizden birilerinin canından olması gerekmiyor" dedi.

TMMOB Bursa İKK Sekreteri Rodoplu Şimşek, sözlerini şöyle tamamladı: "Son söz olarak gerek şahsım gerekse temsil ettiğim kurumlar adına vurgulamak isterim ki tüm baskılar ve saldırılara rağmen insanlığın, kamu menfaatinin ve Cumhuriyetin kurucu değerleri olan demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerin yanında olmaya devam edeceğiz."