TMMOB ŞANLIURFA İKK: TALEPLERİMİZ GÖZ ARDI EDİLEMEZ!

12.01.2024

TMMOB Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerinde çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının ekonomik koşullarının, özlük haklarının iyileştirilmesi ve statülerinin düzeltilmesine ilişkin 9 Ocak 2024 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerinde çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının ekonomik koşullarının, özlük haklarının iyileştirilmesi ve statülerinin düzeltilmesi yönünde yaptığımız taleplerimiz işveren kurum olan belediyeler tarafından göz ardı edilmeye, yok sayılmaya devam ediyor.

Büyükşehir ve İlçe Belediyelerde çalışan meslektaşlarımızın büyük bir kısmı

"İŞÇİ STATÜSÜ" adı altında istihdam ediliyor.

Sayıştay raporlarına bakıldığında boş kadro olmasına rağmen belediyelerce memur ve sürekli işçi istihdam edilmeyip, belediye personelinin çok büyük bir kısmının şirket işçilerinden oluşturulduğu açıkça görülmektedir. Ayrıca esas işi yapan teknik personel işçi statüsünde çalıştırılamaz hükümlerinin de dikkate alınmadığı görülmektedir.

Şehrimizde hayata geçirilen tüm projelerde, yaratılan tüm zenginlikte, geliştirilen tüm teknolojide büyük bir payı olan mühendis, mimar ve şehir plancılarının yaratıcı emeği ne yazık ki her geçen gün değersizleştiriliyor.

Belediyelerde çalışan diğer meslek gruplarına farklı gerekçelerle maaş ve özlük iyileştirmeleri verilirken, mühendis, mimar ve şehir plancısı meslektaşlarımız sürekli olarak dışlanıyor. Bu tutum nedeniyle belediyelerde çalışan meslektaşlarımız çok ciddi bir yoksullaşma ve geçim sıkıntısı sorunu ile yüz yüze bulunuyor.

Bunun için ısrarla dile getirdiğimiz talepleri bir kez daha yineliyoruz:

Belediyelerin personel istihdam ve ücret politikalarının iyileştirilerek istihdamın artırılması, çalışan ücretlerinin gerçek enflasyon oranlarının üzerinde yükseltilmesi de günümüz ekonomik koşullarında öncelikli ele alınması gereken konulardandır.

Yetkili sendika ve işverenler arasında imzalanacak sözleşmede mühendis, mimar ve şehir plancılarının haklarının diğer eşdeğer kamu kurum kuruluşlarında çalışan meslektaşlarımızla aynı seviyede olması sağlanmalıdır.

Mühendis, mimar, şehir plancılarının kamuda istihdam, atama ve güvenceli kadro konusunda ihtiyaca uygun alım talebi yaratılmalı ve buna uygun bütçe ayrılmalıdır.

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu olarak; Meslektaşlarımızın taleplerinin takipçisi olmaya, mücadelemize her alanda sürdürmeye devam edeceğiz!

İnsan onuruna yakışır bir yaşam ve insanca yaşanacak bir şehir hepimizin hakkı !

TMMOB URFA İL KOORDİNASYON KURULU