MİMARLAR ODASI: AFETLERE NEDEN OLAN RANT ODAKLI KENTLEŞME VE DÖNÜŞÜM POLİTİKALARINA SON VERİLMELİDİR

02.02.2024

TMMOB Mimarlar Odası bir basın açıklaması yaparak 6 Şubat 2023 tarihinde on bir ilde yaşayan depremlere ilişkin 6 Şubat 2024 tarihinde Adana'da gerçekleştirilecek kitlesel basın açıklamasına çağrıda bulundu.

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN BİRİNCİ YILDÖNÜMÜ

BASIN TOPLANTISINA ÇAĞRI

“AFETLERE NEDEN OLAN RANT ODAKLI KENTLEŞME VE DÖNÜŞÜM POLİTİKALARINA SON VERİLMELİDİR”

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde on bir ilde yaşayan yaklaşık on dört milyon yurttaşımız etkilenmiş; resmi verilere göre elli binin üzerinde yurttaşımız hayatını kaybetmiştir.

Mimarlar Odası tarafından, depremlerin olduğu ilk günden itibaren bölgede afet sonrası müdahale ve tespit, iyileştirme süreçleriyle ilgili çalışmalar başlatılmıştır. Bölgede iki kez yerinde yapılan çalışmalar ve teknik incelemelerin ardından yürütülen değerlendirme ve araştırmalar ışığında; sağlıklı ve güvenli kentleşme ve yaşam çevrelerinin oluşturulması, afetlere karşı sağlam yapılı çevre üretiminin sağlanması, kültürel, tarihî ve mimari mirasın korunarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla hazırlanan raporlar kamuoyu ve meslek ortamıyla paylaşılmıştır.

6 Şubat Depremlerinin birinci yılında; kamu ve toplum yararı doğrultusunda afet politikaları geliştirilmesine yönelik hazırlıkları sürdürülen “Mimarlar Odası 6 Şubat 2023 Depremleri Raporu-3” kapsamında inceleme sonuçları, veriler ve değerlendirmelere ilişkin basın açıklamasının paylaşılacağı toplantı gerçekleştirilecektir.

Değerli basın mensuplarımızı, 6 Şubat 2023 Depremleri Birinci Yıldönümü ile ilgili yapılacak basın toplantısına katılmaya ve basın açıklamasını kamuoyu ile paylaşmaya davet ediyoruz.

 

6 ŞUBAT DEPREMLERİ BİRİNCİ YILDÖNÜMÜ BASIN TOPLANTISI

Tarih : 6 Şubat 2024 Salı

Saat   : 10.30

Yer     : Riva Reşatbey Otel - Reşatbey Mah.

Adalet Cad. No 20 Seyhan / ADANA

 

TMMOB MİMARLAR ODASI
MERKEZ YÖNETİM KURULU