TMMOB KOCAELİ İKK 17 AĞUSTOS MARMARA DEPREMİ ANMA ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

19.08.2024

TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen 17 Ağustos Marmara Depremi Anma Etkinlikleri 13-17 Ağustos 2024 tarihlerinde Birlik Başkanımız Emin Koramaz'ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

17 Ağustos Büyük Marmara Depreminin 25. yılı nedeniyle TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu tarafından gerçekleştirilen Anma Etkinlikleri çerçevesinde 13 Ağustos 2024 tarihinde Körfez Tütün çiftlik Viyadük altında, 14 Ağustos 2024 tarihinde Derince Kent Meydanında, 15 Ağustos 2024 tarihinde İzmit Yürüyüş Yolu/Belediye İş Hanı önünde 16.00-20.00 saatleri arasında Fotoğraf Sergisi açıldı.

16 Ağustos 2024 tarihinde Kocaeli Ticaret Odası'nda "17 Ağustos Deprem Paneli" gerçekleştirildi. Panelin açılışında TMMOB İnşaat Müh. Odası Kocaeli Şube Başkanı Ali AKGÜN, TMMOB Kocaeli İKK Sekreteri Mehmet Ali ELMA, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Nusret SUNA ve TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin KORAMAZ birer konuşma yaptılar. Panelde "Deprem ve Hukuk - Çözülemeyen Sorunlar", "Önlenemeyen Felaket: DEPREM", "25. Yılda 17 Ağustos Depremi" oturumları konunun uzmanlarınca ele alındı.

Büyük Marmara Depreminin 25. yıldönümü dolayısıyla deprem gerçeğini unutmamak, depreme dair duyarlılığı gerek halkımızın nezdinde gerekse kenti ve ülkemizi yönetenlerin gündemine tekrar getirmek için saat 14.00'te başlayan 17 Ağustos Anma Koşusuna katılan atletlerimiz Gebze'den Körfez'e, Körfez'den Derince'ye, Derince'den İzmit’e, İzmit'ten Gölcüğe güvenlik önlemleri alınarak eskortlar eşliğinde koştular.

Sonrasında kamuoyunun da katılımıyla meşaleler eşliğinde "Depreme Duyarlılık Yürüyüşü"  gerçekleştirildi. İzmit Belediye İşhanı önünde toplanan kitle Bulvar Anıtpark'a yürüyerek burada günün anlam ve önemine ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması metni TMMOB Kocaeli İKK Sekreteri Mehmet Ali ELMA tarafından okundu.

Saat 22.00'de Meşaleli Depreme Duyarlılık yürüyüşünden sonra; 25. yıl dolayısıyla 25 Mühendis, Mimar ve Şehir Plancısı İzmit Anıt Park'tan Gölcük Kavaklı Anıt Park'a toplam 18 kilometre güvelik önlemleri alınarak eskort eşliğinde yürüdü. Kavaklı Anıtpatkta da depreme dair TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulumuzun açıklamaları okundu. Deprem gerçeğinin unutulmaması, depreme karşı duyarlılığın arttırılması ve bir an önce önlemlerin alınması için mesajlar verildi.