1 MAYIS 2023 ALANLARDA COŞKUYLA KUTLANDI

02.05.2023

Emekçiler sağlıklı, güvenceli, insanca bir yaşam için 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününde tüm Türkiye'de alanlardaydı. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin KORAMAZ İstanbul Maltepe 1 Mayıs alanında kürsüden söyle seslendi:

Sevgili Dostlar, Sevgili Mücadele Arkadaşlarım, Yoldaşlarım,

Hepinizi ülkemizdeki  mühendis, mimar ve şehir plancılarının mücadele örgütü Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği adına sevgiyle ve dostlukla kucaklıyorum.

Bugün bu meydanda ve Türkiye’nin dört bir yanında “emek bizi,m gelecek bizim” sloganlarıyla 1 Mayıs meydanlarını dolduran herkese selam olsun!

Selam olsun iktidarın baskısına, şiddetine ve zorbalığına teslim olmayanlara!

Eşitlik, özgürlük, emek, demokrasi, bağımsızlık  ve adalet mücadelesini yükseltenlere selam olsun!

Türkiye’nin dört bir yanında güneşli güzel günlerin umuduyla üretene, yaratana, dövüşene, direnene  Türkiye işçi sınıfına selam olsun.

Hepiniz hoş geldiniz, hepiniz iyi ki varsınız. İyi ki bir aradayız

1 Mayıs birlik, mücadele, dayanışma günümüzü kutluyorum.,

Sevgili Dostlar

Buradan bir selamda 1 Mayıs Taksim meydanına ve Gezi Parkına sahip çıktıkları,  mesleki sorumluluklarını yerine getirdikleri, yasadışı inşaat çalışmalarını yargıya taşıdıkları için tam bir yıldır mahpus tutulan TMMOB Yönetim Kurulu üyemiz Mücella yapıcı, Şehir Plancıları Odamız Onur Kurulu Üyesi Tayfun Kahraman ve Mimarlar Odamızın avukatı Can Atalay’ın şahsında tüm Gezi tutuklularına göndermek istiyorum.

Selam olsun Geziye, Selam olsun Geziyi yaratanlara, yaşatanlara, Gezi’de ytirdiğimiz gencecik fidanlarımıza.

Bu 1 Mayıs ve bu 1 mayısta burada  ve Türkiye’nin dört bir yanında toplanan milyonlarca emekçi Gezi tutuklusu arkadaşlarımızla birlikte Taksim’de Gezi Parkında omuz omuza kutlayacağımız  gelecek güzel günlerin müjdecisi olsun.

Sevgili Dostlar,

1 Mayıs’ı bu sene çok önemli bir tarihsel eşikte kutluyoruz.

14 Mayısta cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimlerinden biri  yapılacak.

Bu seçimde  kullanacağımız oylarla sadece ülkemizi yönetecek ve mecliste bizleri temsil edecek kişileri değil, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının kaderini de belirleyeceğiz.

Bu seçimlerde cumhuriyet ile tek adam rejimi arasında bir referandum bizi bekliyor.

Bu seçimlerde, gerici, bağnaz, akıl düşmanı bir anlayışıyla laiklik arasında bir seçim yapacaığız.

Kadına yaşam hakkı tanımayan zihniyetle kadınların özgürlüğü arasında bir seçim yapacağız.

Emek ve doğa düşmanı, ırkçı, faşist, baskıcı, hukuk tanımaz, ayrımcı politikalarla demokrasi arasında bir seçim yapacaız.

Kısacası toplumumuzu kuşatan karanlıkla aydınlık yarınlar arasında bir seçim yapacağız

Bu tarihsel eşikte hepimize büyük sorumluklar düştüğünün farkındayız.

Vereceğimiz oylarla cumhuriyetin geleceğini kurtarmak, çocuklarımıza umutlu yarınlar bırakmak bizlerin elinde.

Şuna yürekten inanıyorum ki, bu seçimde kazanan mutlaka biz olacağız.

Ülkemizin üzerine kabus gibi çöken karanlığı aydınlığa, kederi sevince ve karamsarlığı umuda çevireceğiz

Bu sefer biz kazanacağız, demokrasi kazanacak, halk kazanacak!

Ve inanıyorum ki bu 1 Mayıs ve bu 1 mayısta burada  ve Türkiye’nin dört bir yanında toplanan milyonlarca emekçi gelecek güzel günlerin müjdecisi olacak.

Emeğimizin güçlü kollarıyla, bilimin ve tekniğin ışığında, barışın, eşitliğin, özgürlüğün, adaletin egemen olduğu, laik, demokratik ve bağımsız bir Türkiye’yi mutlaka kuracağız.

Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın sınıf dayanışması!

Yaşasın mücadelemiz!

ADANA