ÇMO VE ZMO’DAN YIRCA’YA BİN ZEYTİN FİDANI

10.11.2014

Soma Yırca köyünde yapılmak istenen termik santral için 6 bin zeytin ağacının kesilmesi nedeniyle,  TMMOB  Çevre Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası Yırca’ya giderek köylülerle görüştü ve bin zeytin fidanı dikti.

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu burada yaptığı konuşmada, Yırcalıların acısını paylaşmak, yalnız olmadıklarını göstermek için bölgeye geldiklerini söyledi. Baran Bozoğlu, “Artık Türkiye‘nin planlı hareket etmesi gerekiyor. Burada yapılacak termik santral için alınan kamulaştırma kararı Danıştay tarafından durduruldu, ama iptal edilmedi. Şu noktada sevinecek, mücadeleyi bırakacak durumda değiliz. Bugün hükümetin uyguladığı enerji politikası tam anlamıyla rant ve talan politikasına dönüştü” diye konuştu.

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Özden Güngör de konuşmasında, AKP’nin aldığı acele kamulaştırma kararıyla tarım alanlarını rant uğruna betonlaşmaya dönüştürdüğünü vurguladı. Özden Güngör, "Burada ağaçlar katlediliyor. Tarım arazileri rant uğruna betonlaştırılıyor. Bizler Ziraat Mühendisleri Odası olarak, çevreye ve doğaya duyarlı bir örgüt olarak her zaman bunun karşısında olduğumuzu ifade ettik. Onun için de Yırca halkının yanına gelerek kesilen ağaçların yerine yeniden zeytin fidanı diktik. Köylülerimize sonuna kadar destek vereceğiz" dedi.