SİİRT'İN AKTAŞ KÖYÜ'NDE YAŞANAN GAZ ZEHİRLENMESİNE İLİŞKİN TMMOB VE TTB HEYETİNİN İNCELEME RAPORU YAYINLANDI

18.09.2017

11 Eylül 2017 tarihinde Siirt ili Merkez ilçesine bağlı Aktaş Köyü'nde yaşanan gaz zehirlenmesi olayıyla ilgili olarak, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB)  temsilcilerinden oluşan bir heyet tarafından hazırlanan rapor yayınlandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB)  temsilcilerinden oluşan heyet 14-15 Eylül 2017 tarihlerinde bölgede inceleme ve görüşmelerde bulunmuştu.

TMMOB ve TTB tarafından oluşturulan heyette Dr. Ali UĞURLU (Kimya Yüksek Mühendisi, TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Başkanı) Prof. Dr. Ali Osman KARABABA (Halk Sağlığı Uzmanı, TTB Halk Sağlığı Kolu),  Dr. Şeyhmus GÖKALP (TTB Merkez Konsey Üyesi), Dr. Coşkun Ova ŞEYHOĞLU (TTB Olağandışı Durumlarda Sağlık Hizmetleri Kolu) yer aldı. Ayrıca heyete TTB Siirt Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Muğdat BALTA, Dr. Abdulkahar YILDIZ ve Dr. Nimetullah CAN da ziyaretler ve çalışmalar sırasında eşlik ettiler.

Heyet rafından hazırlanan rapora buradan erişebilirsiniz.