TMMOB DENİZLİ VE MİLAS İKK: ZEYTİN HAYATTIR!

18.04.2022

TMMOB Denizli ve Milas İl Koordinasyon Kurulları 17 Nisan 2022 tarihinde Zeytinliklerin maden sahaları için yok edilmesinin önünü açan yönetmeliğe karşı düzenlenen mitingde yerini aldı.

Milas Kent Konseyi, zeytinlik alanların maden sahalarına açılmasına yönelik 1 Mart 2022 tarihinde yürürlüğe giren yönetmeliğe karşı “Zeytin Hayattır” diyerek miting düzenledi.

Mitinge Akbelen Ormanı için direnen İkizköylüler de katıldı. “Havama, suyuma, zeytinime dokunma” sloganları atan kalabalık, maden yasasına ve şirketlere tepki gösterdi.

Mitingde konuşan Milas Kent Konseyi Başkanı Çağlayan Üçpınar, “Zeytin ağaçları bu toprakların en kadim ağacıdır. Ömrü binlerce yıldır, öyle güzel bir ağaçtır ki ona zarar vermek için ancak zalim olmak gerekir. Bizler zeytinin büyüttüğü canlılarız. O büyük, çirkin dişli bıçaklar, testereler zeytin ağaçlarının önlerine geldiğinde ayaklanırız” diye konuştu.

İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel ise “Sizlerle beraber olmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Ormanlarımızı, zeytinlerimizi vermeyeceğiz” dedi.

Muğla Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Şimşek de maden yasasına karşı mücadele edeceklerini söyledi.

Kasım ayında Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim AŞ'nin sponsorluğunda Zeytin Hasadı Şenliği yapan Milas Belediyesi Başkanı, mitingde konuşma yaparken miting katılımcıları kürsüye sırtlarını dönerek protesto etti.