BODRUM'DA RÜZGAR ENERJİ SANTRALLERİ PANELİ DÜZENLENDİ
TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu Bileşenleri tarafından, “Bodrum Yarımadası ve Rüzgar Enerji Santralleri” konulu panel düzenlendi.
Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Konferans Salonu’nda 26 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirilen panele, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, STK temsilcileri, çevreciler ve çok sayıda TMMOB üyesi katıldı.
Panelde; Makine Mühendisi Doç. Dr. Arzu Gönenç Sorguç, Elektrik Mühendisi Kübülay Özbek, ÇMO Yönetim Kurulu Üyesi Yeşer Aslanoğlu, ŞPO Muğla Şube Yönetim Kurulu Üyesi Banu Özberk konuşmacı olarak yer aldılar.
Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, insan hayatına değen her konuda sorunları ve çözüm önerilerini sunmakla görevli olduklarını ifade ederek, düzenledikleri sempozyumlarla TMMOB’nin 60 yıllık birikimini kamuoyuna aktardıklarını anlattı.
Rüzgar santrallerinin elektrik enerjisi elde etme konusunda kullanılması gerektiğini belirten Soğancı “Ancak her türlü elektrik üretiminin avantajları ve dezavantajları vardır. Rüzgar Elektrik Santralleri (RES) projelerinde yer seçiminden proje fizibilitesi, montaj, işletme aşamalarına kadar tüm süreçte çevre öncelikle göz önüne alınarak değerlendirilmelidir. Halkın kabulü, diyalog ve dayanışma bu planlamada mutlaka önemsenmelidir” dedi.
Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu ise Bodrum’un bir turizm kenti olduğunu hatırlatarak, “Yenilenebilir enerji kaynaklarının geleceğimiz için ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Ancak Bodrum gibi bir coğrafyada bu tip projeler, turizmimizi, geleceğimizi ve halkımızın mutluluğunu olumsuz yönde etkileyecekse buna karşı durmak da yerel yönetimler olarak bizim en önemli görevimizdir” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından programa katılan panelistler, dünya ve Türkiye’deki enerji elde etme yöntemleri, yenilenebilir enerji kaynaklarının potansiyelleri, rüzgar elektrik santrallerinin olumlu ve olumsuz yönleri ve Yalıkavak-Geriş bölgesi ile Akyarlar’da kurulması planlanan RES’lerin durumu hakkında bilgiler sundular.