KOCAELİ'NDE KESK, TMMOB VE TTB'DEN DİRENİŞTEKİ METAL İŞÇİLERİNE DESTEK

27.05.2015

KESK Kocaeli Şubeler Platformu, TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu ve Kocaeli Tabip Odası, ortak bir basın açıklaması yaparak direnişteki metal işçilerine destek verdi.

Tüm Bel Sen Şube binasında 27 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirilen basın açıklamasını okuyan TMMOB Kocaeli İKK Sekreteri Arsal Arısal, “Ford işçileri, Türk Metal Sendikası’nın işyerinden çekilmesini, ücretlerin iyileştirilmesini ve yaşanan bu süreçte kimsenin işten atılmamasını istiyor. İşçilerin direniş alanına insani yardım yapmak isteyen kentimizdeki tüm kurumların, malzemeleri Eğitim Sen Kocaeli Şubesi’ne teslim etmelerini önemle hatırlatıyoruz” dedi.

Arısal, “Direniş alanının elektriklerinin kesilmesi, sıhhi ihtiyaçlar konusunda zorluklar çıkartılması konusunda Gölcük Belediyesi’ni uyardı.